Zawody etapu centralnego II edycji Olimpiady Umiejętności Hotelarskich
W II edycji Olimpiady Umiejętności Hotelarskich wzięło udział 3200 uczniów z całej Polski. Do finału w Ostródzie zakwalifikowało się 36 uczniów, w tym nasze uczennice Bilaniuk Anhelina i Koritska Kateryna.
Program etapu centralnego.
25 marca 2024 r.
Do godz. 13.00 - przyjazd uczestników i nauczycieli do hotelu (Recepcja);
Godz. 14.00 – 15.00 – obiad (Restauracja Aqua Marina poziom -1);
Godz. 15.00 – inauguracja etapu centralnego Olimpiady Umiejętności Hotelarskich (Sala konferencyjna A i B poziom -1);
Godz. 15.30 – 17.30 – eliminacje do zawodów III stopnia (Sala konferencyjna A i B poziom -1);
Godz.15.30 - 17.30 – warsztaty dla nauczycieli pt. Instrumenty dostosowywania kwalifikacji do potrzeb przedsiębiorców branż turystycznych – dr hab. Hanna Zawistowska (SGH, SRKT), Józef Ratajski (SRKT), Bartosz Prońko (Zespół Szkół Ekonomicznych w Kielcach) (Sala konferencyjna WIDOKOWA 1 poziom 0);
Godz. 19.00 – kolacja; ogłoszenie wyników eliminacji do zawodów III stopnia. (Restauracja Aqua Marina poziom -1);
26 marca 2024 r.
Godz. 7.00 - 8.00 – śniadanie (Restauracja Aqua Marina poziom -1);
Godz. 8.00 - zbiórka wszystkich uczestników – Recepcja;
Godz. 8.30 - 13.30 – zawody praktyczne Olimpiady Umiejętności Hotelarskich; Godz. 9.00 - 11.00 – warsztaty dla nauczycieli i uczniów nt. Ubiór w hotelarstwie - GRANPIL PIŁA (sala konferencyjna WIDOKOWA 1 poziom 0);
Godz. 12.00 - 13.30 - warsztaty dla nauczycieli i uczniów nt. Współczesne hotelarstwo – trendy i zmiana oczekiwań gości – Karolina Stępniak ( (Sala konferencyjna WIDOKOWA 1 poziom 0);
Godz. 13.30 – 14.30 - obiad (Restauracja Aqua Marina poziom -1);
Godz. 14.30 - 17.30 – zawody praktyczne Olimpiady Umiejętności Hotelarskich; Godz. 15.30 - 17.00 – warsztaty dla nauczycieli i uczniów nt. IT i sztuczna inteligencja w hotelarstwie – Joanna Kulesza (PROFIT ROOM) (Sala konferencyjna WIDOKOWA 1 poziom 0);
Godz. 20.30 – ogłoszenie wyników II edycji Olimpiady Umiejętności Hotelarskich; uroczyste zakończenie Olimpiady; kolacja (Restauracja Aqua Marina poziom -1);
27 marca 2024 r.
Śniadanie; wyjazd uczestników i nauczycieli
Tekst:Agnieszka Małecka; Foto: Paulina Kutnik